A Chat with Young Woman with Multiple Things Around

We met Irma last year in Bandung. At that time she was an Executive Assistant in a design studio, found out that she used to be a barista, and now going back to her home town in Bali, write a book and making film! (you say, what?!)

 

Yes this girl is all over the place.

 

We have a long distant chat with her (thanks to technology), keeping up with this vigorous young women and all things happen around her. 

 

Hi ma! please introduce yourself in a way you want people to know about you.

Hi ma! Perkenalkan diri dong biar #mkspeople tahu siapa kamu

 

Hi, my name is Irma, 23 years old this May. I do multiple things but classically reading is always be my thing since a little. I found a new dimension in every book i read and another story of life to be involved in, like a time loops.

 

Hi! aku Irma, 23 tahun bulan Mei ini. Hobiku banyak banget dan salah satunya adalah membaca, klasik banget kan? Karena buku bisa membawa aku ke dimensi lain, ke dalam kehidupan yang berbeda, sepeti mesin waktu.

 

So i heard you’ve done multiple “jobs”, mind to give us the list?

Dengar-dengar kamu perdah kerja di berbagai bidang ya? Boleh sebutkan nggak?

 

Almost all job i’ve done are basically around Hospitality like waiters, kitchen helper and barista. At the same time i also do some part time as an account executive, writer, event crew, liaison officer, time keeper and organise some music events.

 

Kebanyakan profesi yang aku geluti ada di bidang Pelayanan seperti, pramu saji, staff dapur, barista. Di waktu yang sama aku juga mengambil beberapa pekerjaan seperti admin, penulis, event crew, liaison officer, time keeper dan menggarap beberapa acara musik.

 

Been strolling around your days through IGs and looks like you’re so into film! How you finally get drowned to it? 

Setelah melihat-lihat aktivitasmu di Instagram, kelihatan banget kamu suka film ya? Gimana sih awalnya kamu bisa suka?

 

I was so into fantasy movies like Harry Potter since little. Those fictional set always triggers my imagination. Until 2018, i applied as a student for a film major in one of University in Yogyakarta and failed. It hits me hard but an artist from Ubud (now my best friend) he told me to make a film if i really love films.I quit giving up and now i directed 2 short movies and 3 music videos. Kinda proud with myself.

 

Sejak kecil aku sangat suka film fiksi seperti Harry Potter. Latar tempat dan skenario yang imaginatif selalu membuatku berkhayal. Sampai di tahun 2018, aku mendaftarkan diri di fakultas film salah satu Universitas di Yogyakarta dan gagal. Aku sempat merundung dan seorang teman baik yang juga seorang seniman memberitahuku untuk membuat film kalau memang aku sangat suka film. Itu merupakan salah satu momen kebangkitanku dan saat ini aku sudah menggarap 2 film pendek dan 3 video musik. Cukup bangga dengan diriku sendiri hehe.

 

 

We bet you really are a sensitive person. We’re sure it requires a lot of feelings & emotions to create such works (film/book), do you agree that women were born more emotional than men?

Kamu pasti orang yang mangat sensitif ya? Karena intuí membuat film pasti dibutuhkan banyak emosi, setuju nggak sih kalau perempuan cenderung lebih emosional dibanding laki-laki?

 

I agree in a positive way. It’s one of privilege as a woman in terms of social and work life. To me, this emotional issue made me see multiple perspectives about life. 

 

Aku setuju. Menurutku itu adalah sebuah keuntungan untuk perempuan bersosialisi dan bekerja. Karena dengan emosi yang yang lebih sensitif kita dapat melihat berbagai perspektif dari berbagai hal.

 

Are you in a relationship?

Kamu punya pasangan nggak ni sekarang?

 

Yes, I am. Hehe

Iya nih, Hehe

 

Have you ever feeling down, insecure, regretful about yourself?

Kamu pernah merasa sedih atau menyesal akan sesuatu di dirimu?  

 

Of course! I think it’s the most exciting phase of life. Because it was a turning moment for me to raise up and be thankful of what i achieved.

 

Pastinya! Menurutku itu adalah proses yang paling seru dalam hidup. Karena itu adalah saat yang tepat untuk bangkit dan bersyukur atas apa yang dimiliki dan telah dicapai.

 

If you can have one super power, what would you choose and why?

Kalau kamu bisa pilin untuk memiliki satu kekuatan super, apa yang kamu ingin miliki?

 

I would like to have a power to cure people and immortality (hahaha)

 

Aku ingin punga kekuatan untuk bisa menyembuhkan orang dan kebab dari kematian (hahaha)

 

At such young age, grow up inside the borderless world of social media, how you maintain your character/personality, in other words how to keep your sanity?!

Sebagai anak muda yang hidup di tengah sosial media, gimana sih kamu menjaga karaktermu, dengan kata lain bagaimana menjaga kewarasanmu?!

 

Keep it real! It’s so important. Don’t let our humanity faded away by the extreme invasion of online world.

 

Bersosialisasi di dunia nyata! Hal ini penting banget. Jangan sampai rasa kemanusiaan kita hilang karena terlalu lama hidup di dunia maya.

 

What flower would you give to yourself?

Bunga apa yang ingin kamu berikan ke dirimu sendiri?

 

Jasmine. It reminds me of death and immortality.

Melati. Karena meningatkanku pada kematian dan kehidupan yang tak abadi.

 

Help us to finish this sentence, “Once in a blue moon, let yourself . . . . . .

Bantu kita selesaikan kalimat ini yuk, “Biarkanlah satu saat yang langka . . . .

 

“Once in a blue moon, let yourself bloom.”

 

“Biarkanlah suatu saat yang langka, dirimu untuk bersemi.”

#MKSGIRLCRUSH – SPIRIT OF INDEPENDENCE MONTH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Already got an account?

Categories